Kraft

Paints

Η Druckfarben κατέχει σημαντική θέση στην αγορά των αρχιτεκτονικών χρωμάτων και βερνικιών μέσω της παραγωγής και διανομής προϊόντων με το brand KRAFT PAINTS. Η βιομηχανία, με μακρά ιστορία στα αρχιτεκτονικά επιχρίσματα, προσφέρει μια ολιστική προσέγγιση σε κάθε ιδιωτικό και αρχιτεκτονικό έργο…

Γίνεται συνεργάτης του ιδιώτη, του επαγγελματία, του εσωτερικού διακοσμητή, τουαρχιτέκτονα, του μελετητικού γραφείου, του εφαρμοστή και του εργολάβου. Με συνεχή επένδυση σε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και ενίσχυση στην έρευνα και την ανάπτυξη της, είναι σε θέση να παρέχει προϊόντα και λύσεις υψηλής απόδοσης.

Η KRAFT PAINTS προσφέρει

ένα ευρύ φάσμα από

 • Εσωτερικά και εξωτερικά χρώματα τοίχων
 • Οικολογικά χρώματα
 • Υψηλής προστασίας βερνίκια ξύλου και μετάλλου
 • Προϊόντα φροντίδας πέτρας
 • Λύσεις για στεγανοποίηση και αναβάθμιση ενέργειας μέσα από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα BIOCLIMA
 • Λύσεις για στεγανοποίηση και αναβάθμιση ενέργειας μέσα από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα BIOCLIMA
 • Ειδικά προϊόντα και εφαρμογές δαπέδου

Η KRAFT PAINTS έχει περιβαλλοντική φιλοσοφία και δεσμεύεται να λειτουργεί με οικολογικό τρόπο χωρίς να επιτρέπει συμβιβασμούς στην ποιότητα. Οι εφαρμογές βαφής KRAFT PAINTS ικανοποιούν όλα τα σημαντικά αρχιτεκτονικά πρότυπα ποιότητας και προσφέρουν την ποιότητα που απαιτούν οι πελάτες της από αρχιτέκτονες έως εφαρμοστές. Η υψηλή απόδοση των εφαρμογών KRAFT PAINTS υποστηρίζεται από ισχυρές εγγυήσεις και αποδεδειγμένο ιστορικό παραδειγμάτων σε πολλά γνωστά κτίρια.

Μέλος του

NOVA Paint Club

H KRAFT PAINTS κατέχει μια μοναδική διάκριση: είναι ισότιμο μέλος του Nova Paint Club, ενός διεθνούς οργανισμού, ο οποίος περιλαμβάνει ορισμένες από τις μεγαλύτερες μη-πολυεθνικές βιομηχανίες χρώματος παγκοσμίως. Ο οργανισμός αυτός δημιουργήθηκε το 1983 με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας για την καλύτερη αντιμετώπιση του ανταγωνισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του NOVA Paint Club στη διεύθυνση www.novapaint.org

Kraft Paints

Η μεγάλη, διαχρονική πορεία

Το 1999, με την απόκτηση της εταιρίας ΗΛΙΟΣ Α.Ε, η Druckfarben ξεκίνησε τη δράση της στον τομέα των οικοδομικών χρωμάτων. Η εταιρία ΗΛΙΟΣ Α.Ε., με λειτουργία από τα μέσα του 1930, ήταν μία από τις παλαιότερες εταιρείες του χώρου των χρωμάτων. Η κύρια μάρκα, που είναι η KRAFT PAINTS, λανσαρίστηκε τη δεκαετία του 1980.

Το 2008, η KRAFT PAINTS εγκαινίασε μία ολοκαίνουργια παραγωγική μονάδα που εξυπηρετεί όλη την εγχώρια αγορά καθώς επίσης και τις γειτονικές χώρες. Οι νέες εγκαταστάσεις δημιουργήθηκαν σύμφωνα με διεθνή πρότυπα, διαθέτουν υψηλά επίπεδα αυτοματισμού και στοχεύουν στην αναβάθμιση της ποιότητας και της διαθεσιμότητας των προϊόντων KRAFT PAINTS, συνεισφέροντας ταυτόχρονα στη βελτιστοποίηση της εξυπηρέτησης των πελατών.Βασική στρατηγική της Druckfarben είναι να εξυπηρετεί όλη την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης με τις δύο νέες άρτιες παραγωγικές της εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και τη Ρουμανία. Διανομή των προϊόντων KRAFT PAINTS γίνεται από τις θυγατρικές εταιρείες Druckfarben Bulgaria και Druckfarben Serbia, και από ένα δίκτυο διανομέων στην Κύπρο, στην Αλβανία, στη FYROM, στο Μαυροβούνιο, Κόσσοβο, Μάλτα και Λίβανο. Κύριος στόχος είναι η γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πελατών. Το εργοστάσιο στη Ρουμανία εξυπηρετεί κυρίως τις ανάγκες των πελατών των βορειότερων περιοχών της ΝΑ Ευρώπης ενώ το εργοστάσιο της Ελλάδας εξυπηρετεί τους πελάτες των νοτιότερων περιοχών της ΝΑ Ευρώπης.

Το νέο εργοστάσιο χρησιμοποιεί άριστης και τελευταίας τεχνολογίας (state of the art) συστήματα για την προστασία του περιβάλλοντος, την επεξεργασία και ανακύκλωση των βιομηχανικών αποβλήτων και τη διαχείριση των ομβρίων και αστικών λυμάτων. Παράλληλα, έχουν χρησιμοποιηθεί τα αρτιότερα και πλέον σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, πυρανίχνευσης και κατάσβεσης φωτιάς, ώστε να εξασφαλιστεί ο μέγιστος βαθμός ασφάλειας των εργαζομένων.

Το 2010, πηγαίνοντας ένα βήμα πιο μπροστά, η εταιρία λάνσαρε τη σειρά συστημάτων Εξοικονόμησης Ενέργειας και ενεργειακής αναβάθμισης με το Πιστοποιημένο σύστημα Εξωτερικής θερμομόνωσης BIOCLIMA και συγκεκριμένα μία σειρά τριών πιστοποιημένων συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας και αναβάθμισης κτιρίων.

Η KRAFT PAINTS έχει κερδίσει ένα μεγάλο μερίδιο αγοράς επεκτείνοντας τόσο την προϊοντική της γκάμα όσο και το δίκτυο πωλήσεών της. Έχει ένα άρτια εξοπλισμένο και εκπαιδευμένο τεχνικό τμήμα, το οποίο επικεντρώνεται σε καινοτόμα προϊόντα, προϊόντα και συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς επίσης και σε οικολογικά προϊόντα. Η KRAFT PAINTS έχει δημιουργήσει εξαιρετικές σχέσεις με τους πελάτες της και υιοθετώντας δημιουργικές στρατηγικές marketing και πωλήσεων. Σήμερα η KRAFT PAINTS έχει μια πλήρη γκάμα προϊόντων που καλύπτει τις ανάγκες τόσο των επαγγελματιών όσο και του καταναλωτή. Κατέχει σημαντική θέση στην καρδιά του Έλληνα καταναλωτή και ηγετική θέση στην αγορά των χρωμάτων με ένα πανελλαδικό δίκτυο άνω των 900 σημείων πώλησης.

Στην KRAFT PAINTS η παραγωγή οικοδομικών χρωμάτων ανώτερης ποιότητας είναι προτεραιότητα. Η υπόσχεση της εταιρίας είναι να σας φέρει σε επαφή με το χρώμα μέσα από την παραγωγή ανώτερων ποιοτικά, καινοτόμων, ενεργειακών και οικολογικών προϊόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Αρχιτεκτονικά χρώματα μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ

Η Ιστορία της ΑΒΕΧ ΗΛΙΟΣ

Ιστορικοί Σταθμοί
 • 1910
  _____
  Ο Γρηγόριος Π. Χρηστίδης εκ Σινασσού Καππαδοκίας ιδρύει στην Κωνσταντινούπολη εταιρία εμπορίας χρωμάτων και τροφοδοσίας πλοίων.
 • 1935
  _____
  Οι γιοί του Χρήστος Γ. Χρηστίδης και Γιώργος Γ. Χρηστίδης μαζί με τον ανεψιό τους Χριστόφορο Χατζηιωσήφ ιδρύουν στην Δραπετσώνα Αττικής, την Βιομηχανία Χρωμάτων Ήλιος. Παράλληλα ο Γ. Χρηστίδης ιδρύει στην Κωνσταντινούπολη την Βιομηχανία Χρωμάτων Merbolin.
 • 1956
  _____
  Υπογράφεται σύμβαση παροχής τεχνογνωσίας με την Βελγική εταιρία χρωμάτων Dekeyn Freres.
 • 1972
  _____
  Επιστρέφει από την Αμερική όπου σπούδασε Μηχανικός και διοίκηση Επιχειρήσεων και εργάσθηκε ως στέλεχος στην εταιρία ΙΒΜ ο εγγονός Δημήτριος Θεοδωρίδης και αναλαμβάνει καθήκοντα βοηθού Προέδρου.
 • 1976
  _____
  Αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος της ¨Ήλιος ο Δ. Θεοδωρίδης με αναπληρωτή τον εξάδελφό του Χρήστο Χρηστίδη.
 • 1979
  _____
  Ρευστοποιεί μέρος της ακίνητης περιουσίας της εταιρίας και με το νέο κεφάλαιο αναπτύσσεται και ανεβαίνει από τη 13η θέση που ήταν στον κλάδο στην 8η.
 • 1986
  _____
  Συνεταιρίζεται με την Γερμανική εταιρία Cotachem, θυγατρική της μεγαλύτερης βιομηχανίας χρωμάτων του Ισραήλ – Tambour – και δημιουργείται η εταιρία Ήλιος – Cotachem.
 • 1990
  _____
  Γίνεται μέλος του NOVAClub που αποτελείται από 17 Διεθνείς Βιομηχανίες χρωμάτων. Ο σκοπός η ανταλλαγή τεχνικών και εμπορικών πληροφοριών.
 • 1991
  _____
  Υπογράφεται σύμβαση τεχνογνωσίας και εισαγωγών με την Αμερικανική εταιρία χρωμάτων Pratt and Lambert. Κατόπιν κοινής συμφωνίας αποχωρεί ο αναπληρωτής Xρήστος Χρηστίδης και δημιουργεί την εταιρία Πολυμέτ για να προωθήσει τα προϊόντα της Pratt and Lambert.
 • 1996
  _____
  Υπογράφεται σύμβαση τεχνογνωσίας/συνεργασίας και παραγωγής με την Γερμανική εταιρία χρωμάτων Krautol.
 • 1997
  _____
  Υπογράφεται σύμβαση για εισαγωγή με την Αγγλική εταιρία International Paints.
 • 1998
  _____
  Υπογράφεται σύμβαση για εισαγωγή με την Ισπανική Valentine.
 • 1999
  _____
  Η εταιρία βρίσκεται στην 4η θέση στα χρώματα και 25η στην κερδοφορία Ελληνικών Βιομηχανιών - Εφημερίδα Το Βήμα. Η εταιρία Druckfarben αγοράζει το 51%.
 • 2000
  _____
  Ο Δ. Θεοδωρίδης συνταξιοδοτείται και ο Γεώργιος Καραβασίλης γίνεται Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας.